Beheer verhuringen

Steeds meer inkomsten uit onroerende goederen zijn een belangrijk deel van het inkomen van een eigenaar. Het is niet alleen de netto-opbrengst die telt, maar ook om het beheer als "een goede huisvader".  Omwille van de complexiteit en regelmatige veranderingen  van de huidige wetgevingen, hebben geleid naar een nieuwe functie, nl.: beheerder. Deze functie is voor alle soorten gebouwen (residentieel, appartement, flatgebouw, kantoren, ....) die behoren tot ofwel een privaat patrimonium of een mede-eigendom.  In tegenstelling tot de syndicus (verantwoordelijke in een gebouw), zal de beheerder voor elke individuele eigenaar werken en begeleid hem in alle stappen en alle formaliteiten die een eigenaar moet uitvoeren bij onder andere:

- de huur of verhuur: plaatsbeschrijving, onderhoud en herstellingen

- tijdens de huurperiode: betaling van de huur, de preventie en het beheer van eventuele geschillen, contacten met de syndicus en de raad van mede-eigenaars, regelmatig opmaken van de rekeningen ...

De beheerder is dan ook de contactpersoon die op geregelde tijdstippen de huurder opvolgt.  Of het nu een huis, een villa, een appartement, een flatgebouw of kantoor bedraagt, de beheerder bezorgt zich over uw goed van A tot Z, voor uw comfort. Het is belangrijk om deze functie toe te vertrouwen aan uw vastgoedmakelaar die trouwens ook een beroepsaansprakelijkheidverzekering heeft.